NAQDSIZ HISOB-KITOBLAR VA RAQAMLI NAZORAT TIZIMLARINING HUQUQIY AHAMIYATI - Yo‘ldoshbekov, Anvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada iqtisodiyotni raqamlashtirish sharoitida naqd pulsiz hisob-kitoblar va raqamli nazorat tizimlarining tutgan oʻrni hamda ularning huquqiy jihatlari tadqiq etiladi. Muallif tomonidan naqd pulsiz toʻlov tizimlarining huquqiy asosi, raqamli texnologiyalar (masalan, blokcheyn va QR-kodlar) orqali moliyaviy operatsiyalarni nazorat qilish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, xufiyona iqtisodiyotni qisqartirishda elektron toʻlovlarning huquqiy ahamiyati va bu boradagi qonunchilikni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Maqola yakunida raqamli moliya tizimini huquqiy himoya qilish boʻyicha taklif va tavsiyalar ilgari suriladi.