O‘ZBEK TILINING O‘RGANILISHI VA DEKOLONIZATSIYASIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR: (DE)KOLONIAL HIS-TUYG‘ULAR, MILLAT VA O‘Z-O‘ZINI ANGLASH - Tilyabayev, Kamil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada oʻzbek tilini oʻrganish va dekolonizatsiya qilish oʻrtasidagi bogʻliqlik koʻrib chiqilib, (de)kolonial hissiyot, millat va oʻz-o‘zini anglash kabi omillarga eʼtibor qaratiladi. Dekolonizatsiya va unga xos his-tuyg'ular millatga bog'liq emasligi ko'rsatilgan. Qolaversa, muayyan his-tuyg'ular, ong va tafakkurga ega bo‘lgan xalq sezilarli dekolonizatsiyaga erishishga qodir.