PEDAGOGIK TAʼLIM KLASTERI YOʻNALISHIDA TARIX OʻQITISH MЕTODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH SAMARADORLIGI - Nafasov, Arslon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada Pedagogik taʼlim klasteri doirasida tarix fanlarini oʻqitish metodikasini takomillashtirishga qaratilgan pedagogik tajriba zamonaviy taʼlimiy tadqiqot va uning natijalari koʻrsatib oʻtilgan. Tajriba tarix oʻqitish metodikasidagi davomiy muammolarni, masalan, oʻquvchilarning qiziqishini oshirish, tanqidiy fikrlash koʻnikmalarini rivojlantirish va fanlararo bilimlarni samarali integratsiya qilish masalalarini hal qilishga qaratilgan. Klaster yondashuvdan foydalanish orqali ushbu tajriba tarix oʻqitish va oʻrganish jarayonini innovatsion metodologiyalar va texnologiyadan strategik foydalanish orqali yaxshilaydigan birlashgan va hamkorlikka asoslangan taʼlimiy muhit yaratishga intiladi.