MAHMUD LOMISHIYNING “TAMHID” ASARIDA IMOMAT BORASIDAGI QARASHLAR TAHLILI - G‘ulomov, Abdullo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Hozirgi kunda muqaddas islomiy tushunchalarni soxtalashtirish, ularni gʻarazli maqsadlar yоʼlida talqin qilish kuchayib bormoqda. Ayrim adashgan toifalar, xususan, “Hizbut-tahrir” tomonidan notоʼgʻri talqin qilinayotgan “xalifalik” ham ana shunday tushunchalar sirasiga kiradi. Mazkur maqolada ahli sunna val jamoaning imomat (rahbarlik) va xalifalik borasidagi qarashlari Mahmud Lomishiyning “at-Tamhid li qavoid at-tavhid” asari asosida yoritib berilgan.