ISAJON SULTONNING “BILGA XOQON” ROMANIDA TOʻQIMA OBRAZLARNING BADIIY VAZIFASI - Ismoilova, Fotima (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy oʻzbek adabiyotining yetakchi vakillaridan biri Isajon Sultonning tarixiy romanlaridan biri “Bilga xoqon” romani tahlilga tortilgan. Roman janri oʻzining obrazlar xilma-xilligi bilan ajralib turuvchi janr hisoblanadi. Romanlarda bosh va epizodik obrazlar muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, tarixiy obrazlar va ular qiyofasini yanada yorqinroq yaratish uchun xizmat qiluvchi toʻqima obrazlar ham muhim hisoblanadi. Shuning uchun maqolada romanda mahorat bilan yoritilgan to‘ qima obrazlar ham tahlil qilinib, muallif tarixiy fakt va badiiy toʻqima uygʻunligiga erishgani asoslangan.