OILA-TURMUSH MUNOSABATLARI DOIRASIDAGI JINOYATLARNI BARTARAF ETISHDA PROFILAKTIKA INSPEKTORLARI FAOLIYATINING KRIMINOLOGIK MEXANIZMLARI - Rajabov, Umrbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada oilaviy-turmush munosabatlari doirasida sodir etiladigan jinoyatlarni oldini olishda profilaktika inspektorlarining oʻrni va ahamiyati kriminologik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida profilaktika inspektorlarining vakolatlari, faoliyat shakllari va amaliy mexanizmlarining samaradorligi oʻrganiladi. Shuningdek, huquqbuzarliklarning kelib chiqish sabablarini aniqlash, xavf guruhidagi oilalar bilan individual ishlash, profilaktik hisob yuritish hamda jamoatchilik bilan hamkorlik masalalariga alohida eʼtibor qaratiladi. Maqola yakunida mavjud kamchiliklarni bartaraf etishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqiladi.