O‘ZBEKISTONDA XORIJIY TALABALARNING IJTIMOIY MOSLASHUV MUAMMOLARI - Matchanova, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Toshkent tibbiyot akademiyasi Urganch filiali misolida O‘zbekistonda o‘qish davomida xorijiy talabalar duch keladigan bir qator umumiy muammolar muhokama qilingan. Shu jumladan, xorijiy talabalar kelgan mamlakatlarning o‘ziga xosligi va ularning moslashuvining asosiy bosqichlari o‘rtasidagi bog‘liqliklar ochib berilgan.