KICHIK JANR MATNLARNI O‘QITISHDA LINGVOPRAGMATIK YONDASHUVNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Rustamov, Ilxom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada kichik janr matnlarini, xususan ingliz va o‘zbek tillaridagi latifalarni lingvopragmatik yondashuv asosida o‘qitishning didaktik imkoniyatlari yoritiladi. Latifa matnlarining pragmatik tuzilishi — implikatura, nutq aktlari, presuppozitsiya, kinoya va kognitiv kutilma buzilishi kabi mexanizmlar asosida tahlil qilinadi. Ingliz va o‘zbek latifalari qiyosiy jihatdan o‘rganilib, ulardagi kulgi hosil qilish strategiyalari va madaniy-pragmatik kodlar ochib beriladi. Lingvopragmatik tahlil asosida o‘qitishning interaktiv metodlari va bosqichli modeli taklif etiladi.