«ELEKTR BOʻLIMI» BOʻYICHA RAQAMLI TAʼLIM MUHITINI YARATISH: QORAQALPOGʻISTON MAKTABLARI MISOLIDA - Kaypnazarov, Srajatdin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasi umumiy oʻrta taʼlim maktablarida fizika fanining “Elektr boʻlimi”ni oʻqitishda raqamli taʼlim muhitini yaratishning konseptual asoslari va usullari koʻrib chiqiladi. Maqola zamonaviy taʼlim ehtiyojlaridan kelib chiqib, “Elektr boʻlimi” mavzularining murakkabligi va mavhumligini, shuningdek, mintaqaning oʻziga xos xususiyatlarini (koʻp tillilik, resurslar yetishmovchiligi) inobatga olgan holda raqamli muhit komponentlarini, modelini va ularni loyihalash tamoyillarini hamda joriy etish mexanizmlarini tahlil qiladi. Yaratiladigan raqamli muhitning oʻquv samaradorligini oshirish, mavzuni vizuallashtirish va amaliy koʻnikmalarni rivojlantirishdagi oʻrni asoslab berilgan.