ХОҲИШ – ИСТАК КАТЕГОРИЯСИНИНГ ГРАММАТИК ВА ЛЕКСИК ВОСИТАЛАР ЁРДАМИДА ИФОДАЛАНИШИ - Ташметова, Азиза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2022)
Ушбу мақолада инглиз ва ўзбек тилларида хоҳиш – истак маъносини билдирувчи лексик бирликларнингфункционал-семантик майдонини таҳлил этишга харакат қилинди. Хозирги инглиз тилида хоҳиш категорияси тил тизимининг лексик, семантик ва морфологик қатламларида ўз ифодасини топиш жараёнлари кенг ёритилди.