FARG‘ONA VODIYSI ARXEOLOGIK YODGORLIKLARI JOYLASHUV QONUNIYATLARI: TAHLIL VA MULOHAZALAR - Raxmanov, Zafar; Aloxunov, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Farg‘ona vodiysi relyefiga ko‘ra to‘rt xil tabiiy-geografik zona-landshaftda tasnif etilgani, tarixiy taraqqiyot jarayonida bu landshaftlar insonlar tomonidan turli davrlarda o‘zlashtirila borilishi natijasida qadimgi inson izi qoldiqlari, moddiy madaniyati, qolaversa, arxeologik yodgorliklarning joylashuvi qoniniyatlari masalasini aniqlashga doir ayrim fikr-mulohazalar va tahlillar ilgari surilgan.