KOMPANIYALAR SAMARALI BOSHQARUV TIZIMIDA ICHKI NAZORATNING OʻRNI - Mexmonaliyev, Ulugʻbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Zamonaviy kompaniyalarning ichki nazorat tizimi uning istiqboli garovidir zero boshqaruvning samarali tashkil etilishi aniq qarorlar qabul qilish uchun moliyaviy-xoʻjalik faoliyati toʻgʻrisida eng shaffof hamda ishonchli iqtisodiy axborotlar va maʼlumotlarni taqdim etish, shakllantirish bilan chambarchas bogʻliqdir. Yuqori samarali ichki nazorat tizimi bu yoʻqotishlarni, kamchiliklarni qoidabuzarliklarni oldindan koʻra biladi va uni oldini oladi, tarkibiy boʻlinmalar tomonidan taqdim etilayotgan axborotlar, hisobotlar obyektivligi hamda ishonchliligini tasdiqlaydi, boshqaruvni osonlashtiradi va optimallashtiradi.