QURILISH SANOATI KORXONALARI FAOLIYATINI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Qodirov, Sardorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada mamlakatimizda raqamli iqtisodiyot tarmoqlarini yanada rivojlantirishning dolzarbligi asosiy masala sifatida qaralgan. Qurilish sanoat korxonalarini raqamlashtirishning o‘ziga xos xususiyatlari, korxona faoliyatini samarali tashkil etishda raqamli texnologiyalarning ahamiyati o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida qurilish sanoatining ishlab chiqarish ko‘rsatkichlari hamda ushbu ko‘rsatkichlarga erishishda tarmoqni raqamlashtirish xususiyatlari, tahlil qilingan. O‘zbekistonda mazkur tarmoqni raqamlashtirish yo‘nalishlari xususida fikr yuritilgan.