РЕНЕССАНС ДАВРИДА ПАНТЕИСТИК ҚАРАШЛАРНИНГ ФАЛСАФИЙ ТАҲЛИЛИ - Бойдадаев, Абдуррохмон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ғарбий Европа фалсафасининг ривожида Ренессанс деб ном олган давр алоҳида ўрин эгаллайди, бу даврнинг ўзига хос бўлган хусусиятлари қаторида инсон ва табиат ўртасидаги мутаносиблик, инсонни коинотда эгаллаган ўрни, инсон онгининг даражалари ва шакллари каби масалалар бизнинг эътиборимиз марказида бўлиб, мақолада инсон онгининг таҳлилига эътибор қаратилган.