ҲОЗИРГИ ДАВРДА ГЛОБАЛ ЭКОЛОГИК ХАВФ-ХАТАР ВА НАНОТЕХНОЛОГИЯЛАР - Аликулов, Хусниддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада глобаллашув шаротида экологик хавф-хатар ва нанотехнологиялар муаммоси ёритилган. Глобаллашув ҳодисасининг глобал экотизимга таъсири ва технологик оқибатлари таҳлил этилган. Экологик хавфсизликнинг асосий вазифалари, тамойиллари ва талаблари тизимли таҳлил этилган ва мавжуд муаммоларни бартараф этиш бўйича таклифлар илгари сурилган. Нанотехнологияларнинг намоён бўлиш жиҳатлари, экологик ва ахлоқий муаммоларга таъсири ҳамда ушбу ҳодисани экологик хавфсизлик нуқтаи назаридан баҳолашнинг ижтимоий-фалсафий жиҳатлари ёритилган.