ШАРҚ МИНИАТЮРА САНЪАТИНИНГ ЭСТЕТИК ТАРБИЯДАГИ ЎРНИ - Жумабоев , Наби (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2022)
мақолада аждодларимиз тарихи, миллий ва маданий мероси тўғрисида маълумотлар келтириб ўтилган. Буюк ипак йўлининг маданиятлараро уйғунлашуви ва тараққиётидаги роли, тасвирий ва амалий санъат турлари ривожи хусусияда сўз юритилган. Миниатюра санъати ҳамда унинг ўзига хос мактаблари ёритиб ўтилган.