А.С. ПУШКИН НОМИДАГИ САМАРҚАНД ВИЛОЯТИ КУТУБХОНА МАРКАЗИНИНГ ТАШКИЛ ЭТИЛИШИ ВА ШАКЛЛАНИШИ ТАРИХИ - Жиянбекова, Шарофат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада А.С. Пушкин номидаги Самарқанд вилояти кутубхонаси тарихи баён қилинади. Хусусан ташкил қилинган кутубхона, унда китоб фондларининг шаклланиши, нодир китобларнинг сақланиши, фаолият олиб борган машҳур библиограф ва ходимлар фаолияти таҳлил қилинган. Шунингдек, мустамлакачилик даврида кутубхонанинг қурилиш ишлари ва шаклланиши, фундаментал кутубхонага айланиши, уруш йилларида илмий ходимлар учун алоҳида ўқув зали очилиши, китоб фондларининг ортиб бориши, вилоятда илмий салоҳиятнинг ривожланиши, каталогларнинг яратилиши, раҳбар ва ходимлар ҳақида маълумот берилади.