ИСЛОМИЙ СУҒУРТА (ТАКАФУЛ) ВА УНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Юлдашев, Обиддин; Мамбеткулова, Махлиё (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада исломий суғурта (такафул)нинг иқтисодий моҳияти ва ўзига хос хусусиятлари ёритилган, исломий суғуртанинг ишлаш модели, яъни такафул фондини шакллантириш ва ундан фойдаланиш механизми келтирилган, миллий суғурта бозорида исломий суғурта хизматларини жорий этиш ва ривожлантиришга қаратилган таклифлар ишлаб чиқилган.