ТРАНСПОРТ-ЛОГИСТИКА ХИЗМАТЛАРИ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШНИНГ ТАШКИЛИЙ-ИҚТИСОДИЙ МЕХАНИЗМЛАРИ - Орзуқулова, Зумрад (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада ташқилий-иқтисодий механизм тушунчасининг пайдо бўлиши, унга берилган таърифлар келирилган. Транспорт-логистика хизматларини кўрсатувчи субъектларни турли даражалари учун ташқилий-иқтисодий механизм тузилиши тавсифланган. Транспорт-логистика хизматларини самарадорлигини оширувчи, рақобатбардошликни таъминловчи ташқилий-иқтисодий механизм таклиф этилган. Унинг таркибий қисми ва белгилари кўрсатиб берилган. Ташқилий-иқтисодий механизмнинг янги таклиф этилган элементларининг зарурлиги, вазифаси ва бошқа элементлар билан боғлиқлиги изоҳланган.