ТИЖОРАТ БАНКЛАРИНИНГ ФАОЛИЯТИНИ ТАРТИБГА СОЛИШ БЎЙИЧА ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ ВА УНИНГ АМАЛИЙ АҲАМИЯТИ - Муродова, Дилноза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ривожланган давлатлар тажрибасини ўрганиш жараёнида тижорат банкларининг фаолиятини монетар сиёсат доирасида тартибга солишда дисконт сиёсати ва очиқ бозор сиёсатидан фаол тарзда фойдаланади. Мақолада тижорат банкларининг фаолиятини тартибга солиш бўйича хориж тажрибаси ва унинг амалий аҳамияти билан боғлиқ бўлган долзарб муаммолар аниқланган ва уларни ҳал қилишга қаратилган илмий таклифлар ишлаб чиқилган.