O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA MILLIY KONSEPTOSFERANI VOQELANTIRUVCHI LINGVISTIK BIRLIKLAR BO‘YICHA AMALGA OSHIRILGAN TADQIQOTLAR - Xasanov, Akbarjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada til va madaniyat muammosi masalasini o‘rganishni maqsad qilib olingan bo‘lib, unda frazeologizmlar tilshunoslikning an’anaviy va uning yangi sohasi ‒ lingvokulturologiya nuqtayi nazaridan o‘rganilish bosqichlari tadqiq etilgan. Shuningdek, til va madaniyatning o‘zaro ta’siri va bog‘liqligi, bu bog‘liqlikning shakllanishi hamda yaxlit bir sistema sifatida til va tildan tashqarida aks etishi kabi hodisalarni o‘rganilgan.