ИНГЛИЗЧА ФРАЗЕОЛОГИЗМЛАР ТАРКИБИДАГИ ИНСОН НОМЛАРИНИНГ ЭТИМОЛОГИК ТАСНИФИ - Сафарова, Замира (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада муаллиф инглизча фразеологизмлар таркибида қатнашган инсон номларини этимологик нуқтаи назардан таҳлил қилиб, уларнинг таснифини ишлаб чиққан. Шунингдек, бу соҳасида тадқиқот олиб борган олимларнинг фикрлари ўрганилиб, мисолларнинг семантик ва этимологик таҳлили амалга оширилган. Таснифларда келтирилган фразеологизмлар таркибидаги ҳар бир инглизча исмнинг келиб чиқиш тарихи аниқ манбалар асосида ёритилиб, илмий жиҳатдан статистик таснифланган.