ETEL LILIAN VOYNICHNING “SO‘NA” ASARIDA BOSH QAHRAMONLAR DINAMIKASI - Tuxtayeva, Dildora; Baxtiyorova, Malikabonu (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada asli irlandiyalik bo‘lgan yozuvchisi, musiqachisi va bir qancha inqilobiy fikrlarning tarafdori bo‘lgan Etel Lilian Voynichning Rossiyada juda mashhur bo‘lgan "So‘na" (“The Gadfly”) romani to‘g‘risida so‘z boradi. U roman bosh qahramonlarining xarakteri ularning harakatlarida, qilgan ishlarida va atrofidagilari bilan bo‘ladigan munosabatlarda ochib berilishini yoritadi.