ЖАМИЯТДА ҲУҚУҚИЙ ОНГ ВА ҲУҚУҚИЙ МАДАНИЯТНИ ЮКСАЛТИРИШ – ҲУҚУҚИЙ ДЕМОКРАТИК ДАВЛАТ БАРПО ЭТИШНИНГ МУҲИМ ОМИЛИ - Утемуратов, Махмут (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданиятнинг ўзига хос хусусиятларга эга эканлиги ўрганилган. Ушбу ҳуқуқий категорияни таҳлил этишда мавзуга оид илмий изланишлар олиб бораётган муаллифлар қарашларида ва юридик манбаларда унинг хилма хил талқинлари мавжудлигидан келиб чиқиб, ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданият тушунчаси назарий-ҳуқуқий жиҳатдан таҳлил қилинади. Шунингдек, ҳуқуқий демократик давлат барпо этишда ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданиятни юксалтириш масалалари ҳақида сўз юритилади.