ТЕРГОВ ҲАРАКАТЛАРИДА ВОЯГА ЕТМАНЛАРНИНГ ҲУҚУҚ ВА МАНФААТЛАРИНИ ҲИМОЯ ҚИЛИШДА ПЕДАГОГ (ПСИХОЛОГ)НИНГ РОЛИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Шымбергенова, Улзада (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада тергов ҳаракатларида педагог (психолог)нинг иштирокини ҳуқуқий тартибга солиш билан боғлиқ масалалар таҳлил қилинган. ЖПКда педагог ва психологнинг ҳуқуқ ва мажбуриятлар доирасини аниқлашда ноаниқликлар мавжу, ушбу ҳолат биринчидан вояга етмаганларнинг ҳуқуқ ва манфаатларининг риоя қилинишига салбий таъсир қилса, иккинчидан бўлса, амалиётда уларнинг фаолияти номувофиқлигига олиб келади. Бундай ҳолатда педагог ва психолгнинг процессдаги ўрнини аниқлаш, уларнинг функцияларининг аҳамиятини тушиниш, ушбу фаолиятнинг ҳуқуқларнинг доирасини аниқлаш муҳимдир.