ЖИНОЯТ ИШИНИ ТУГАТИШ АСОСИ СИФАТИДА ЯРАШУВ ВА ХУСУСИЙ АЙБЛОВНИНГ ЎЗИГА ХОС ЖИҲАТЛАРИ - Махмудов, Суннат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада ярашув ва хусусий айбловга асосан жиноят ишини тугатишнинг ўзаро нисбати, уларнинг ўзига хос жиҳатлари моддий ва процессуал ҳуқуқ нормалари орқали таҳлил этилди. Мақолада ярашув ва хусусий айбловга асосан жиноят ишини тугатиш бўйича олимлар томонидан илгари сурилган илмий-назарий қарашлар орқали ушбу институтнинг қўлланиш доираси ўрганилди. Олимларнинг қарашлари ва илгари сурган ғояларидан келиб чиққан ҳолда, ярашув ва хусусий айбловга асосан жиноят ишини тугатиш илмий, назарий, амалий ва қонунчилик нормалари асосида таҳлил этилди.