ЎРТА АСРЛАР ШАРҚ АЛЛОМАЛАРИ МАЪНАВИЙ МЕРОСИДА МУСИҚА ВА УНИНГ ЭСТЕТИК АҲАМИЯТИ - Музафарова, Саодат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада Ўрта асрлар Шарқ алломалари маънавий меросида мусиқа ва унинг эстетик аҳамияти ёритилган бўлиб, улар томонидан мусиқа санъатида олиб борилган йирик тадқиқотлар асосида шахсни тарбиялаш, унинг эстетик онгини ривожлантириш, мантиқий фикрини такомиллаштиришнинг илмий-назарий асослари ўрганилган.