AMALIY SAN’AT BILAN BOG‘LIQ NOMODDIY MADANIY MEROSLAR - Usmonov, Axrorjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada amaliy san’at bilan bog‘liq bo‘lgan nomoddiy madaniy meros turlari miniatyura, qo‘g‘irchoqsozlik, mahsichilik, me’morchilik kashtado‘zlik, zargarlik, zardo‘zlik, gilamchilik, pichoqchilik, naqqoshlik, ganchkorlik, yog‘och o‘ymakorligi, kandakorlik tarixi va O‘zbek xalq amaliy sanʼati o‘zbek xalqi madaniyatining bir bo‘lagi ekanligini yodda saqlagan holda ularni asrab qolish hamda xalq amaliy san’ati uslublarini o‘ziga xosligi haqida fikr yuritiladi.