ZARAFSHON DARYOSIDAGI SUV AYIRGʻICH TIZIMLARINI TA’MIRLASHGA ROSSIYA IMPERIYASI MA’MURIYATINING MUNOSABATI - Bobodustov, Bobur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Zarafshon vohasining sugʻorish tizimida muhim oʻrin tutgan Zarafshon daryosida suv taqsimlash uchun barpo qilingan toʻgʻonlar, ularning Rossiya imperiyasi tomonidan Buxoro amirligi hududidan ajratib olingan qismidagi irrigatsiya tizimlarining holati, mavsumiy xarakterdagi bu suv inshootlarini rus ma’murlari tomonidan qayta qurish va ta’mirlashga boʻlgan e’tibor arxiv hujjatlari va mavzuga tegishli adabiyotlar asosida tahlil qilingan.