YANGI O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY DAVLAT BARPO ETISH VA UNING G‘OYAVIY MAFKURAGA ASOSLARI - Ismatov, Shohruhbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Yangi O‘zbekistonda erkin fuqarolik jamiyati yanada rivojlantirish va ma’rifatparvar davlat barpo etish yo‘lida keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonning 2022–2026 yillarga mo‘ljallangan taraqqiyot strategiyasida “Davlat xalqqa xizmat ko‘rsatishi shart” g‘oyasini tatbiq etish, “Xalqchil davlat” milliy dasturini ishlab chiqilishi, “Xalq bilan muloqotning samarali mexanizmlarini takomillashtirish”, “Inson, uning huquqlari, erkinliklari, ayniqsa, qadri – eng muhim qadriyat” degan tamoyil asosida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil etilgan.