OʻZBEK TILI XALQARO HUQUQ SOHASIGA OID LEKSIK BIRLIKLARINING FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI - Isanova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Oʻzbek tilidagi xalqaro huquq sohasiga oid leksik birliklar funksional jihatdan tahlil qilinadi. Unda oʻzbek tilining xalqaro huquq sohasidagi leksikasini kengaytirish va boyitish istiqbollari keng oʻrganilib, bu boʻyicha aniq takliflar beriladi hamda oʻzbek yuridik lingvistikasida hozirda qoʻllanilayotgan leksik birliklar tahlil qilinib, ularning oʻzbek leksikasiga oʻzlashtirilish usuli koʻrsatib beriladi.