AMIR TEMUR VA TEMURIY HUKMDORLAR YORLIQLARIDA SIYOSIY NUTQ SHAKLLARINING QO‘LLANILISHI - Ro‘ziyev, Elbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada ijtimoiy-siyosiy nutqning tarkibiy qismi hisoblangan yorliqlar matnidagi siyosiy nutqning lingvistik xususiyatlari tahliliga ahamiyat qaratilgan. Amir Temurning To‘xtamishxonga qarshi yurish boshlagan paytda qoyaga yozilgan bitigi, Xorazmdagi Abu Muslim avlodlari haq-huquqlarini himoya qilishga qaratilgan turkiy (eski o‘zbek) bitigi hamda Shohruh mirzoning turkiy tildagi yorliqlarining matn xususiyatlari va ularda ifodalangan siyosiy matnning o‘ziga xosligiga e’tibor qaratilgan.