TILSHUNOSLIKDA SO‘Z VA SO‘Z TURKUMLARI: TADQIQI VA TAVSIFI - Abdullayev, Ikramjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqola tilshunoslik fani sohasida so‘z va so‘z turkumlari tasnifi, ularning grammatik va leksik jihatlardan tahlili hamda o‘rganish usullari haqida. Maqolada so‘z va so‘z turkumlari tushunchasi ochib beriladi, ularning asosiy xususiyatlari, funksiyasi va ahamiyati haqida ma'lumot beriladi. So‘zlar va so‘z turkumlari grammatik tasnifi, leksikografiyada turli usullar yordamida o‘rganiladi. So‘zlar ma'nolilik, jamlanish, qo‘llanilish darajasi va boshqa tarzda, so‘z turkumlari esa qandaylik asosida tasniflanganligi ko‘rsatiladi.