МАЪМУРИЙ-ҲУҚУҚИЙ НИЗОЛАР ТУШУНЧАСИ ВА МАЗМУН-МОҲИЯТИ - Жавлиев, Нурали (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада маъмурий-ҳуқуқий низо тушунчаси, унинг ўзига хос жиҳатлари ва зарурий белгилари ўрганилган. Бунда маъмурий-ҳуқуқий низо маъмурий иш, юридик конфликт ва юридик коллизия каби илмий категориялар билан ўзаро нисбатда таҳлил қилинган. Мақолада етакчи олимларнинг нуқтаи-назарлари ҳамда амалдаги қонунчилик тадқиқ этилиб, маъмурий-ҳуқуқий низонинг муаллифлик таърифи таклиф этилган.