ЎЗБЕКИСТОН ҲУДУДИДА УРАН КОНЛАРИНИ ЎЗЛАШТИРИШ ТАРИХИ - Раупов, Холмамат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада XX асрнинг 30-50 йилларида Ўзбекистон ҳудудида геологларнинг қидирув ишлари натижасида йирик уран захираларининг топилиши ва ўзлаштирилиши ҳамда уни қайта ишлаш мақсадида Навоий кон-металлургия комбинатининг ташкил этилиши каби масалалар таҳлил этилган.