БУХОРО ХАЛҚ СОВЕТ РЕСПУБЛИКАСИ НОЗИРЛАР ШЎРОСИ ВА МИЛЛИЙ РАҲБАР ХОДИМЛАР ФАОЛИЯТИ ХУСУСИДА - Алланазаров, Мурот (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Бухоро Халқ Совет Республикаси (БХСР) ҳукумати - Халқ Нозирлар Шўроси деб аталганлиги, у ҳам ҳудди Бухоро Ревкоми сингари 1920 йил август ойида 9 кишидан иборат таркибда илк марта тузилганлиги, сўнгра амирлик ҳокимияти ағдарилиб, 1920 йил 14 сентябрда Халқ Нозирлар Шўроси, Инқилобий Қўмита ва Бухоро Коммунистик партияси Марказий Комитети умумий йиғилишида Файзулла Хўжаев раислигида 9 нафар, кейинчалик 10 кишидан иборат ҳукумат - БХСР Нозирлар Шўроси фаолияти ҳақида сўз боради.