МАМЛАКАТДА АЁЛЛАР ТАДБИРКОРЛИГИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МЕХАНИЗМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Жумаева, Мухлиса (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Ўзбекистонда мавжуд аёллар тадбиркорлигини ривожлантириш ва қўллаб-қувватлашнинг амалдаги ҳолати ва ишлаш меҳанизми ўрганилиб, мавжуд муаммолар санаб ўтилган. Таҳлиллар натижасида мазкур механизмни такомиллаштириш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган. Бунда ўзини ўзи тартибга солиш тизимига алоҳида урғу берилган ва унинг аҳамияти, шунингдек амал қилиш тамойиллари, мавжуд ресурслари, қўлланиладиган услублар ва дастаклари каби таркибий элементларига батафсил тўхталиб ўтилган ва қиёсий таҳлил қилинган.