ОЗИҚ-ОВҚАТ ХАВФСИЗЛИГИ ТАЪМИНЛАШ НАЗАРИЯЛАРИ ЭВОЛЮЦИЯСИ - Мамадиёров, Олимжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлаш борасидаги назарий қарашлар эволюцияси ва унга таъсир этувчи омиллар келтирилган, жумладан, иқлим ўзгариши ва давлатлараро сиёсий-иқтисодий зиддиятларни озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлашга таъсирини юмшатиш ҳамда уни янада ривожлантириш борасидаги ҳуқуқий, институционал ва бошқа шарт-шароитлар таҳлил қилинган.