SHARQ VA G‘ARB IRRATSIONAL FALSAFASIDA PANTEISTIK QARASHLARNING QIYOSIY TAHLILI (J.RUMIY VA F.NITSSHE FALSAFASI MISOLIDA) - Boydadayev, Abdurroxmon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Sharq va G‘arb irratsionalistik falsafasida panteistik qarashlar o‘rtasidagi o‘xshashliklar J.Rumiy va F.Nitsshe ta'limotlari misolida ko‘rib chiqilgan. Muallif birlamchi manbalarga murojaat qilib, ikki mutafakkir panteistik qarashlarining komparativistik tahlilini amalga oshirgan va ham Sharq, ham G‘arb panteizmi har xil til bilan yagona mohiyatni aks ettirishga harakat qilayotganiga oid umumiy xulosaga keladi.