GLOBALLASHUV JARAYONIDA MAʼNAVIY MAʼRIFIY INQIROZLARNING OLDINI OLISHDA MARKAZIY OSIYO QADRIYATLARINI YUKSALTIRISH ISTIQBOLLARI - Xayridinov, Abbosxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
XX-asr madaniyati falsafasi birinchi navbatda Gʻarb jamiyatining madaniy oʻziga xosligining ifodasi boʻlib,Oʻrta asrlarda oʻz rivojini topgan sharq xususan Oʻrta Osiyo madaniyati esa bugun oʻz oʻrnini yoʻqotib bormoqda mavzu dolzarbligidan kelib chiqib ushbu maqolada globallashuv jarayonida maʼnaviy maʼrifiy inqirozining sabablarini oʻrganish, maʼnaviy inqirozga qarshi kurashda Oʻrta Osiyo xalqlari madaniyatni rivojlantirishning keyingi yoʻllarini shakllantirish masalalari oʻrganildi