JAMIYAT MILLIY ASOSLARINI MUSTAHKAMLASH – DAVLATNING USTUVOR MAQSADI - Jo‘rayev, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada jamiyatni ijtimoiy-ma’naviy rivojlantirish va siyosiy birlashtirish davlatning eng muhim ustuvor vazifasi ekanligi, bu boradagi siyosatshunoslarning fikrlari bayon etilgan. Jamiyatning milliy asoslarini mustahkamlash borasida O‘zbekistonning strategik vazifalari xususida fikr-mulohazalar yuritilgan.