ILMIY BAHS FENOMENINING MANTIQIY– GNOSEOLOGIK MAQOMINI O‘RGANISHDA KONSEPTUAL-METODOLOGIK YONDOSHUV - Turabova, Sevara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada ilmiy bahs yuritish masalasining zamonaviy mantiq va epistemologiyada qo‘yilishini tahlil etish orqali ilmiy bahsning bilish jarayoni, amaliy muhokama yuritish, xususan, ilmiy muammolarni qo‘yish va hal etish jihatlari asoslangan. Ilmiy manbalar asosida bahsning tasniflashtirish belgilari tahlil qilingan.