INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA KASB-HUNARGA OID MAQOLLARNING CHOG‘ISHTIRMA TAHLILI - Xamzayev, Otaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tilining leksik fondidagi ba’zi kasb-hunarga oid leksikalar chog‘ishtirma tahlil qilingan. Shu qatorida kasb-hunarga oid so‘zlarning lisoniy milliy-madaniy, xususiyatlari hamda ularning xalq maqollaridagi ma’no-mazmuni tahlil qilingan hamda maqollarning o‘xshash va farqli tomonlari misollar asosida dalillangan.