ХАЛҚ ТАЪЛИМИ СОҲАСИДА КОРРУПЦИЯНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШГА ОИД АЙРИМ ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИНИНГ ҚИЁСИЙ ҲУҚУҚИЙ ТАҲЛИЛИ - Абдуллаева, Маликабону (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада халқ таълими соҳасида коррупциянинг олдини олиш бўйича айрим хорижий давлатларнинг тажрибаси қиёсий ҳуқуқий жиҳатдан таҳлил қилинган. Мақолада ривожланган хорижий мамлакатлар олимларининг мазкур мавзуга оид илмий қарашлари ҳамда фикр-мулоҳазалари ўрганилиб, уларга нисбатан муаллифлик қарашлари билдирилган. Шунингдек, амалга оширилган тадқиқот натижасига кўра илмий хулосалар ишлаб чиқилган.