INTEGRATSIYALASHGAN SUN’IY INTELLEKT TOMONIDAN YARATILGAN CHATGPT BOT YORDAMIDA NEMIS TILI O‘QITISHNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Islomova, Madina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada, sun’iy intellekt (SI)ning kundan kunga rivojlanib borayotganligi, avvallari inson tomonidan bajarib kelingan deyarli barcha vazifalarni bajara olish qobiliyatiag ega ekanligi, raqamli texnologiyalar ta’lim jarayonining imkoniyatlarini kengaytirishiga xizmat qilayotgani, Al tomonidan yaratilgan til o’rgatuvchi chat botlardan chet tillarini o’qitish amaliyotida qo’llash, undan samarali foydalanish shu orqali mashqulotlar samaradorligini oshirish mumkinligi haqida fikr yurutamiz.