ЮҚОРИ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРИНИНГ МАДАНИЙ–ИНТЕЛЛЕКТУАЛ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ДИДАКТИК ШАРТЛАРИ - Абдукаюмова, Наргиза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада муаллиф юқори синф ўқувчиларининг маданий–интеллектуал қобилиятларини шакллантиришнинг дидактик шартларини очиб беради. Маданий–интеллектуал кўникмаларга асосланган билимларни ўзлаштириш осон ва узоқ эсда қолиш имконини беради, бунинг натижасида мактаб ўқувчилари ижодий фаолият учун мустаҳкам пойдевор яратади.