SPORT TO‘GARAKLARI ORQALI TALABALARNING JISMONIY MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH KOMPONENTLARI - Xamroyev, Samijon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada sport to‘garaklari orqali talabalarning jismoniy madaniyatini rivojlantirish komponentlarining dolzarb masalalari yechimiga oid maqsad va vazifalar, ilmiy g‘oyalar, tavsiyalar haqida so‘z yuritiladi. Talabalar sportini rivojlantirishning me’yoriy-huquqiy asosini qisqacha tahlil qilish, sportni rivojlantirishni ijtimoiy-shaxsiy boshqarishning pedagogik tamoyillari, funksiyalari va usullari haqida mulohaza yuritilgan.