ҚОРАҚАЛПОҒИСТОНДАГИ ТАРИХИЙ МАДАНИЙ ОБЪЕКТЛАР ВА УЛАРНИНГ ҲУДУДДА ТУРИЗМНИ РИВОЖЛАНТИРИШДАГИ ЎРНИ - Кайпова, Малика (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Бу илмий мақола Қорақалпоғистондаги тарихий маданий объектлар ва уларнинг ҳудудда туризмни ривожлантиришдаги ўрни ва ундаги муаммоларни ўрганишгa бағишланган. Илмий мақолада иқтисодиётимизни ривожлантиришда туризмнинг аҳамияти, маҳаллий олимларнинг асарларига ҳамда архив фондлари материалларига таянган ҳолда ўрганилган.