“ПАХТА ИШИ”НИНГ ИЖТИМОИЙ-ИҚТИСОДИЙ ҲАЁТГА ТАЪСИРИ ВА УНИНГ ФОЖИАЛИ ОҚИБАТЛАРИ (НАВОИЙ ВИЛОЯТИ МИСОЛИДА) - Мустафоев, Жонибек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада Навоий вилоятида “Пахта иши” қатағони даврида олиб борилган ғайриҳуқуқий ҳаракатлар натижасида жамиятнинг ижтимоий-иқтисодий ҳаётига салбий таъсир кўрсатиб, оғир фожеали оқибатларни келтириб чиқариши ҳақида маълумот берилади. Гдлян бошчилигидаги тергов гуруҳи айбланувчиларга нисбатан тергов жараёнида ноқонуний усулларни қўллаб, сохта айбларни мажбурлаб қўйишади. Мақолада жиноятчи сифатида ноҳақ жазоланиб, азоб уқубатга гирифтор бўлиб, айбланувчиларнинг ҳуқуқ ва эркинликлари бузилган кишилар мисолида таҳлил қилинади.