FARZONA XO‘JANDIY SHE’RLARIDA MIFOLOGIK PERSONAJLAR BADIIY IFODASINING ХUSUSIYATLARI - Mirzoyev, Masudjon; Niholchonova, Navbahor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Tojikiston xalq shoiri Farzonai Xo‘jandiy she’rlarida mifologik personajlar badiiy ifodasining xususiyatlari tadqiq qilinadi. Shoiraning mifologik personajlarning shoirona san'at va mahorat ila yangicha talqin etganligini o‘rganish asosiy maqsad etib belgilandi.